lördag 16 maj 2009

Sista insatsen som lärare i Smedjebacken VT-2009

I Fredags gjorde jag mitt sista pass som smideslärare i smedjebacken. har tillsammans med Olof Geijer, Joakim Frost, Tord samt syrran (Ann-Kristin) och svågern (Jonny) under VT varit smideslärare och pedagogiskt bollplank i kursen. I Fredags hade jag tillsammans med Ann-Kristin muntlig redovisning av eleverna "egna arbeten".

Under kursen Formgivning A -med inriktning varmsmide (gymnasiekurs) skall eleverna genomföra ett eget arbete. Det egna arbetet skall vara från tagen eller egen ide och skiss. Arbetet redovisas muntligt och med uppvisande av både ritning och smidesalster. Redovsinignen skall ge besked om eleven kan beskriva sitt smidesprojekt med rätt fackuttryck och ger samtidigt prov på om eleven kan beskriva de vanligaste verktygen och hur de används.

Redovisnignen går inte ut på att i första hand se hur BRA eleven smitt ett föremål utan mer hur pass man följt sin skiss och ide, hur man löst problem under vägen, om man lärt sig något som förändrar arbetssättet vid nästa smidesprojekt etc. Eleverna får även ett helt annat smidesföremål som dom skall försöka beskriva hur det är framtaget, momentvägar, material och verktyg.

Har varit roligt att få vara med på resan de 4-5 ggr jag haft möjlighet att delta under vårterminen. Som gammal gymnasielärare är det extra roligt att ha fått denna möjlighet, tack syrran och alla ni andra, inte minst alla elever! Eleverna har två gånger till att smida innan kursen är helt färdig för deras del, LYCKA TILL!

1 kommentar:

Ann-Kristin sa...

Tack själv kära bror! Det har varit både lärorikt och framförallt tryggt, att ha din pedagogiska kompetens med på denna resa. Serframemot fortsatta samarbeten ;)
Syrran